Gemeentewebsites die burger centraal stellen, scoren online

Websites ontpopten zich tot het belangrijkste communicatiekanaal van bedrijven en overheden. Online dienstverlening wordt belangrijker. Maar staat de gebruiker / burger centraal?

Gemeentewebsites veilig en modern maken

De uitdaging voor gemeentewebsites

Gemeenten worden geconfronteerd met de hoge verwachtingen van zijn burgers. Die verwachten dezelfde snelle, foutloze en klantgerichte ervaring op de website als bij commerciële bedrijven. Om daaraan te voldoen moet de eindgebruiker betrokken worden bij de gemeentewebsite.

Op basis van gebruikersfeedback ontwerp je een sterke User Experience (UX). Want in een complexe website vinden burgers vinden hun weg niet door de ‘overload’ aan informatie, onlogische websitestructuur en ongebruikte functionaliteiten. Dat is dé uitdaging waar de gemeenten en bedrijven voor staan.

Meer inzicht in je gebruiker

80 % van de bezoekers komt voor 20 % van het aanbod. De focus moet dus liggen op de vraag naar diensten in de plaats van het aanbod. Onze UX-designers verschaffen hierin meer inzicht via verschillende analyses en onderzoeken naar de burger / gebruiker op vlak van functionaliteit, gebruiksvriendelijkheid en toegankelijkheid. Met het resultaat maken we een website waar de burger echt centraal staat. Net zoals de flexibele gemeentewebsite van Knokke-Heist.

Vlotte ontwikkeling met Drupal CMS

We werken met het open-source systeem Drupal. Hierdoor is een groot deel van de gemeentewebsite eigenlijk al klaar. Veilig en professioneel. De investering bedraagt dus minder dan een volledig op maat gemaakte website.

In onderling overleg bouwen we de website met verschillende modules volgens de noden van de gemeente en zijn burgers. Makkelijk nieuwe pagina’s maken? Content linken aan elkaar? Integraties snel toevoegen om makkelijk afspraken te maken? Dat is zo uitgevoerd. Bovendien wordt het platform in Drupal 9 continu up-to-date gehouden waardoor er nooit meer een investering nodig is voor een nieuwe website.

De redenen om voor Drupal te kiezen zijn talrijk. Hieronder halen we de belangrijkste aan:

Veilig

De Drupal community ontwikkelt en ondersteunt continu het Drupal CMS en de bijbebehorende Drupal modules. EntityOne, als actief lid, draagt bij aan deze community om het CMS en verschillende modules up-to-date te houden. Met een sterke focus op veiligheid en kwaliteit ben je zo zeker van een optimaal beschermd platform.

Up-to-date

Drupal is opensource. Iedereen kan de software downloaden, gebruiken, bewerken en verbeteren. Zo geniet je van een modern platform en bespaar je licentiekosten. Omdat Drupal 9 bovendien continu kleine updates uitgeeft, heb je via een SLA altijd een nieuwe website.

Performant

Je Drupal platform biedt je bezoeker een efficiënte gebruikservaring dankzij caching-optimalisatie, wat zorgt voor een snelle laadsnelheid. Een meerwaarde voor je SEO en bezoekers.

Betere dienstverlening voor burgers en gebruikers

Niet enkel burgers winnen bij een betere e-dienstverlening. Het personeel werkt met een gebruiksvriendelijk en foutloos systeem waarmee ze efficiënter werken, een betere werkkwaliteit ervaren en uiteindelijk veel tijd besparen.

De beste voorbeelden haal je natuurlijk uit de praktijk. IVBO vertelt met hun nieuwe website een duidelijk verhaal aan de burgers van Brugge en het Ommeland. Zijn er werken bezig en wil je de burger daar goed over informeren? gentopweg.be en werkenaandering.be brengen burgers op de hoogte van de verkeerssituatie. Of wil je dat burgers een duidelijk overzicht hebben van alle diensten, evenementen en mogelijkheden? De Vlaamse Gemeenschapscommissie doet dat met een multisite en subsites die Nederlandstalige Brusselaars een overzichtelijk aanbod geeft.

Allemaal voorbeelden van hoe EntityOne gemeenten en overheidsinstanties helpt om de burger efficiënt te informeren. En gebruikers een betere ervaring bezorgt. 

Benieuwd naar wat een Drupal website voor je gemeente of bedrijf kan doen?