Wereldwijd platform verhoogt bioveiligheid

Biocheck.UGent is een tool ontwikkeld door de faculteit Diergeneeskunde. Het geeft pluimvee-, rund- en varkensbedrijven wereldwijd een beter zicht op de bioveiligheid in hun bedrijf. Voor een nog betere online ervaring en veiligheid vroeg Biocheck.UGent om een gebruiksvriendelijke website, in meerdere talen, met een intuïtieve survey tool.

Klant:

Biocheck UGent

Sector:

Biotechnologie

Complex project op maat

Biocheck.UGent vroeg om een online platform waar ze zelf makkelijk vragenlijsten aanmaken en toevoegen, inclusief gegevensvalidatie, puntenberekening en bijbehorende adviezen. Die moesten bovendien bruikbaar en raadpleegbaar zijn in externe systemen via een API. Veel vragen waarvoor we met plezier oplossingen voorzagen. Daarom maakten we een checklist waaraan het nieuwe platform moest voldoen:

  • Performante website die gebruiksvriendelijkheid garandeert en alle data uit de surveys capteert en bewaart
  • Vlot survey systeem die, gekoppeld met een API, vragenlijsten, scores en adviezen via andere kanalen beschikbaar maakt
  • Nieuwe functionaliteiten voor betalende gebruikers

Efficiënt Drupal platform

Doordachte data-migratie

De uitgebreide data die Biocheck.UGent bezat moest overgezet worden naar het nieuwe platform. Omdat Drupal 8 beschikt over een uitgebreide migratie-functionaliteit, voorzagen we een doorgedreven datamigratie. Vragenlijsten, resultaten en gebruikers uit de vorige database(s) gingen naar de nieuwe Drupal databank.

Tegelijkertijd zorgden we ervoor dat nieuwe gegevens automatisch in de Drupal databank worden geladen wanneer gebruikers surveys invullen.

Uitgebreide Drupal ontwikkeling

Omdat de vorige website volledig in harde code was geschreven, betekende dat meteen een nieuw Drupal platform voor Biocheck.UGent op vlak van inhoud, functionaliteiten en security. Grote updates en website onderhoud worden zo gemakkelijker uit te voeren.

Ook het systeem voor vragenlijsten vroeg om meer efficiëntie. Daarom ontwikkelden we een nieuw survey systeem  waardoor vragenlijsten makkelijk beheerbaar, aanpasbaar en efficiënt waren. De data die de surveytool verzamelde is bovendien raadpleegbaar voor externe applicaties of systemen via de API die we ontwikkelden.

Door de complexiteit of specifieke vereisten van sommige functionaliteiten kozen we ook voor op maat gemaakte modules. Daarbij gebruikten we zoveel mogelijk bouwstenen die al in de Drupal community aanwezig waren. Dat bevorderde de efficiëntie van het bouwproces en bespaarde Biocheck.UGent een dure investering.

Meertalige website en surveys

Bovenal was het belangrijk dat het nieuwe Drupal platform wereldwijd beschikbaar was. Daarom ontwikkelden we alle functionaliteiten met meertaligheid in het achterhoofd. Zo kan ieder pluimvee-, rund- en varkensbedrijf zijn bioveiligheid opvolgen en verbeteren.

Downloadbare bioveiligheidrapporten

Klanten ontvangen, nadat ze een survey invullen, een basisrapport met hun bioveiligheid score, een wereldgemiddelde en een landsgemiddelde wanneer er 40 of meer inzenden van dat land beschikbaar zijn. Hoe hoger de score, hoe beter de bioveiligheid. Scores in het rood betekent dat je resultaat lager is dan het gemiddelde. Een radardiagram geeft alles visueel weer. Gebruikers kunnen deze informatie downloaden of opslaan op hun account in pdf-formaat. Premium gebruikers kunnen gepersonaliseerde feedback ontvangen, rapporten vergelijken en delen en hun voortgang visualiseren.

Accuraat resultaat

Een performante website, gebruiksvriendelijke survey systeem en een handige API. Dat maakte het Drupal project voor Biocheck.UGent krachtig, efficiënt en duurzaam. Wil je zelf je Drupal platform vernieuwen, laten maken of optimaliseren? Neem dan gerust contact op. Onze developers en designers staan voor je klaar.

Heb je nog vragen voor ons of wil je eens afspreken?