Knokke-Heist

De gemeente Knokke-Heist, één van de bekendste badsteden in België, had nood aan een gebruiksvriendelijk web platform. Samen met EntityOne werd een gebruiksvriendelijke en intuïtieve website ontwikkeld waar de gebruiker (de burger) centraal staat.

Intuïtieve inhoudsstructuur en slimme zoekfunctie

Eén van de uitdagingen was om de informatie zo intuïtief mogelijk voor te stellen zodat de gebruiker (of burger) snel én eenvoudig de gezochte informatie kon vinden.

Een cruciaal onderdeel hierin is de slimme zoekfunctie die we hiervoor ontwikkelden. Daarnaast bouwden we ook een intelligent systeem om de openingsuren voor alle diensten van de gemeente real-time weer te geven op de website.

Visueel attractieve pagina's opbouwen

De gemeente heeft nood aan een systeem om makkelijk en snel visueel attractieve pagina's op te bouwen. De ervaring van de web redacteurs staat hier centraal. Deze moeten op een niet technische manier nieuwe pagina's kunnen opbouwen en publiceren. Zo kan de focus volledig naar de inhoud gaan.

Wij zorgden ervoor dat de pagina's er achterliggend automatisch goed uitzien en dat deze ook toegankelijk zijn op een mobiele telefoon, tablet, laptop of televisie.

We ontwikkelden hiervoor een pagina bouwer waarin we herbruikbare blokken definieerden in overleg met de gemeente.

Integratie die automatisch alle activiteiten periodiek importeert

Voor het automatisch importeren van de activiteiten in de online kalender integreerden we de website met de externe tool ReCreateX via een API.

Door deze automatisatie bespaart de gemeente veel tijd en is de burger altijd op de hoogte van alle activiteiten in de gemeente.

Het resultaat

Het resultaat is een gebruiksvriendelijk, veilig en performant web platform. We zijn oprecht fier dat we de gemeente konden bijstaan bij het uittekenen en implementeren van haar digitale strategie waarbij de burger centraal staat.

Thumbnail
Sector:
Openbare besturen

Heb je nog vragen voor ons of wil je eens afspreken?