Analyse

Een sterke analyse bepaalt het succes van je website, webshop of webapplicatie. Het is een essentieel voortraject waarin je inzicht verkrijgt in je digitaal platform.

Via een functionele en technische analyse verduidelijken we je business noden en maximaliseren zo de Return on Investment (ROI) van je digitaal project.
Spreken we af?

Analyse

Analyseren, analyseren… wie zijn best doet zal het leren

In dit proces combineren we de resultaten van de projectanalyse uit de discovery phase met een functionele en technische analyse. Hierin gaan we tot de essentie van je digitaal project. We bepalen de must-haves en de nice-to-haves waarbij de lijst van must-haves het Minimum Viable Product (MVP) vormt of het minimaal werkbare product. Dat is het kleinste en snelst te creëren versie van jouw digitaal product die beantwoord aan jouw klantenbehoeften en daarenboven waarde creëert voor je doelgroepen.

Door dit proces toe te passen houden we de time-to-market ook zo laag mogelijk wat jou een competitief voordeel oplevert. Bovendien ontdekken we de technische valkuilen van je digitaal project waardoor we op voorhand een correcte scope, timing en budget inschatting maken.

Functionele analyse

Wat moet jouw digitaal project doen? En met welke reeds bestaande systemen moet het samenwerken? De functionele analyse is een handleiding die alle informatie bevat van je website, webshop of webapplicatie. Een handleiding die aanduidt welke doelen je website, webapplicatie of webshop moet realiseren en welke functionaliteiten daarvoor nodig zijn.

Het visuele design, inclusief informatiearchitectuur, wireframes, wireflows, flowcharts en mindmaps dienen als visuele ondersteuning en referentiepunt.  Zowel voor onze webdevelopers als voor jou. Het resultaat? Duidelijke verwachtingen, transparante communicatie en een efficiënte samenwerking tussen designers, developers en jij als klant. 

Technische analyse

De technische analyse is een document waarin we de verschillende onderdelen van je website, webshop of webapplicatie technisch beschrijven. Weten hoe we jouw functionaliteiten moeten bouwen en implementeren is cruciaal voor een optimaal digitaal platform. Eenmaal alles goed beschreven is, bekijken onze developers hoe we ze de verschillende onderdelen gaan bouwen. Dit gaat van eenvoudige onderdelen zoals een contactpagina tot heel complexe zaken zoals een API.

Digitaal succes begint met een op maat gemaakte analyse. Want meten is weten, hoe cliché het ook klinkt. Zo ontdek je knelpunten en opportuniteiten. En vermijd je technische valkuilen. Bel ons even op of maak een afspraak. Samen voeren we de nodige functionele en technische analyses en verkrijg je een geoptimaliseerde website, webshop of webappplicatie.

Heb je nog vragen over of interesse in onze analyse diensten?