Analyse

Een sterke analyse bepaalt je online succes. Het is een essentieel voortraject waarin je inzicht verkrijgt in je digitaal platform.

Via een functionele en technische analyse verduidelijken we je business noden en maximaliseren zo de Return on Investment (ROI) van je digitaal project.
Spreken we af?

Analyse

Analyseren, analyseren… wie zijn best doet zal het leren

In dit proces combineren we de resultaten van de projectanalyse uit de discovery phase met een functionele en technische analyse. Hierbij definiëren we samen de essentie van je digitaal project. We bepalen de must-haves en de nice-to-haves waarbij de lijst van must-haves het Minimum Viable Product (MVP) vormt of het minimaal werkbare product. Dat is het kleinste en snelst te creëren versie van jouw digitaal product die beantwoord aan jouw klantenbehoeften en daarenboven waarde creëert voor je doelgroepen.

Door dit proces toe te passen houden we de time-to-market ook zo laag mogelijk wat jou een competitief voordeel oplevert. Bovendien ontdekken we de technische valkuilen van je digitaal project. Op basis hiervan maken we op voorhand een correcte inschatting van de scope, timing en budget inschatting.

Functionele analyse

Wat moet jouw digitaal project doen? En met welke reeds bestaande systemen moet het samenwerken? De functionele analyse is een handleiding die alle informatie bevat van je website, webshop of webapplicatie. Een handleiding die aanduidt welke doelen je website, webapplicatie of webshop moet realiseren en welke functionaliteiten daarvoor nodig zijn.

Het visuele design (inclusief informatiearchitectuur, wireframes, wireflows, flowcharts en mindmaps) dienen als visuele ondersteuning en referentiepunt.  Zowel voor onze webdevelopers als voor jou. Het resultaat? Duidelijke verwachtingen, transparante communicatie en een efficiënte samenwerking tussen designers, developers en jou als klant. 

Technische analyse

De technische analyse is een technisch document. Daarin beschrijven we hoe de verschillende onderdelen van je platform technisch in elkaar moeten zitten. Voor een optimaal digitaal platform is het belangrijk dat we weten hoe we jouw functionaliteiten moeten bouwen en implementeren. Eenmaal alles goed beschreven is, bekijken onze developers hoe ze de verschillende onderdelen gaan bouwen. Dit gaat van eenvoudige onderdelen zoals een contactpagina tot heel complexe zaken zoals een API.

Digitaal succes begint met een op maat gemaakte analyse. Want meten is weten, hoe cliché het ook klinkt. Zo ontdek je knelpunten en opportuniteiten. En vermijd je technische valkuilen. Samen voeren we de nodige functionele en technische analyses en verkrijg je een geoptimaliseerde website, webshop of webappplicatie.

Heb je nog vragen over of interesse in onze analyse diensten?