Digitaal ontwerp & webdesign

Professioneel webdesign dat je bezoekers visueel verleidt, aangrijpt en doet verlangen naar meer. En uiteindelijk voor meer omzet zorgt. Want de ervaring op jouw website, webshop of webapplicatie vormt de basis van je online succes.

Contacteer ons voor nieuw webdesign

webdesign

Webdesign als proces

Bij de start van elk project vergaren we zo veel mogelijk informatie van je doelgroep, en van de doelen die je doelgroep (en jij als klant) wil bereiken. Dit gieten we in een overzichtelijke informatie architectuur waarin we de focus leggen op de doelen van de gebruiker en de informatie die ze zoeken. Zo voorzien we een optimale gebruiksvriendelijkheid.

In essentie gaat dit over het ontwikkelen van een optimale User Experience (UX design - een technische analyse van de elementen op de website) die voorgaat aan de “User Interface” (UI design - een grafische analyse en vertaling). Deze analyses sturen de beslissingen die we nemen in de wireframes en het designproces.

Wireframes, de bouwplannen van je digitaal project

Nadat de einddoelen en intenties van de website duidelijk zijn, vertalen we deze naar een wireframe, een eenvoudige schematische voorstelling van de inhoudelijke structuur van je website. Deze dienen als basis voor het ontwerp.

Omdat je met de wireframes een duidelijk digitaal bouwplan bezit, bespaar je tijd, kosten én frustraties. In tegenstelling tot IKEA-bouwplannen weet je hierdoor perfect hoe je digitale oplossing in elkaar zit en heb je een duidelijk zicht op de user journey.

Styleguide, de basis van je webdesign

Vervolgens definiëren we een designpallet waarmee we de wireframes omzetten naar een visuele ontwerp. Welke kleuren worden gebruikt, voor welke elementen? Welke lettertype(s) passen bij deze doelgroep en industrie? Hoe springen we om met foto’s op de website? Zijn er bepaalde visuele stijl-elementen (iconen, patronen) die terugkeren? Je logo en huisstijl vormen de leidraad die van je digitaal platform één visueel samenhangend, gebruiksvriendelijk en aangenaam geheel maken.

We vertalen een optimale beleving, interactie en gebruikerservaring naar een sterk responsive design voor desktop, mobiel en tablet. Zo krijg je een mooi beeld van hoe je website, webshop of webapplicatie eruit zal zien op verschillende toestellen. En hoe die visueel, inhoudelijk en qua beleving volledig in lijn ligt met je merkidentiteit en -waarden.

Heb je zelf een design? Ook daarmee gaan we aan de slag. We zetten het aangeleverde design om naar de website en passen de kleuren en typografie toe. Vervolgens definiëren we het grid waarin het ontwerp is gebouwd, zetten de header en footer van het ontwerp om in code, en werken dan de terugkerende blokken uit. Het aangeleverde ontwerp zal steeds als basis gebruikt worden om de huisstijl te bewaken.

Hoe verloop het designproces?

Sterk design schept een gevoel van vertrouwen. Daarom hebben we je feedback nodig en betrekken we je in elke fase van het digitaal ontwerp. Die verfijnt het designproces waardoor je bedrijfs- of merkidentiteit nauw verweven wordt met het design. We voorzien telkens een ontwerp van de meest essentiële, complexe en afwijkende pagina. Keur je de look & feel goed? Zitten we op dezelfde golflengte? Passeren we jouw goedkeurend oog? Dan dragen we het design over aan de front-end developer die samen met de back-end developer dit design perfect naar code vertaalt.

We zorgen ervoor dat je project zowel technisch robuust als visueel professioneel is. Tot in het kleinste detail. Want hoe sterker je product een visueel onderscheidt biedt tegenover de concurrentie, hoe meer vertrouwen je gebruiker heeft in je merk. Onze webdesigners geven je merk een krachtige stem, plooien het in de juiste vorm en plaatsen het met trots op de voorgrond.

Honger je nu zelf naar een nieuw webdesign? You know the drill:

Heb je nog vragen over of interesse in ons digitaal ontwerp?